top of page
  • Forfatters billedeRikke Bianca Colburn

Kastrupgårdsamlingen

"Kastrupgårdsamlingen" står der på skiltet, når man kommer op af metroen på Kastrup station. Jeg går ned af Alleen forbi rækker af boligblokke, indtil jeg får øje på den smukke gamle herskabsbolig, der med sin gule farve er let at spotte.


Kastrupgårdsamlingen har været et offentligt museum siden 1977, men gården blev bygget fra 1749- 1753 af Jacob Fortling, som du måske kan huske fra et tidligere afsnit af Stemmer fra Amar. Det var ham, der grundlagde Kastrup Værk, og Kastrupgård var hans landsted.

Indenfor mødes jeg med museumsinspektør, Kristian Ramussen. Han viser mig de forskellige rum i stueetagen, og jeg tager et par portrætter af ham.

Kastrupgårdsamlingen har en omfattede samling af grafisk kunst, lokalhistoriske samlinger samt 3-4 særudstillinger om året, som viser billedkunst fra det 20. århundrede. På museet kan man også se mange af Theodor Philipsens værker fra b.la. Kastrup og Saltholm. Landlige motiver af dyr og natur, som han malede mens han boede på Kastrup Værk.

Der masser af kunst, historie og smukke rum at gå på opdagelse i. Jeg forlader Kastrupgård igennem den gamle, hvide portbygning og går ud i skulpturhaven, ud mod larmen fra trafikken og nutidens Kastrup. Jeg ville ønske, jeg kunne knipse med fingrene og stå foran bygningen i 1753. Det har været noget af et eventyrligt landsted Jacob Fortling har haft.

Comments


bottom of page