top of page
  • Forfatters billedeRikke Bianca Colburn

Amagerbanen

Olsen Banden kørte på skinnerne i 1975, da de optog Olsen Banden på sporet. Jeg har ikke set den, men efter at have travet de få kilometer, der er tilbage af Amagerbanen, er den kommet på min liste over film, jeg skal have set.


Amagerbanen blev opført i 1907 og har både fungeret som godsbane, latrinbane og som bane til persontrafik og gik fra Dragør til Amagerbro. Den blev nedlagt i 1995 og nu er sporene fjernet de fleste steder. På nær her, langs Vermlandsgade, hvor foreningen Amagerbanens Venner vedligeholder de sidste sporrester, og udlejer skinnecykler.


Trafikken larmer ude på vejen, men når man går inde på banen med træer og buske på hver side, glemmer man næsten, at man er ved en stærkt trafikeret vej. Nogle steder er skinnerne dækket af mos, andre steder har brunligt ukrudt fået lov til at vokse tæt mens andre dele af banen er mudret til.

Amagerbanen var ved opførelsen 12 kilometer lang. Det meste af den er for længst forsvundet, men man kan næsten høre lyden af et tog, der nærmer sig, når man går inde på de sidste spor.

Comments


bottom of page