top of page
  • Forfatters billedeRikke Bianca Colburn

Lancering af fotoudstilling


En ny udendørs fotoudstilling viser Amagers historie set igennem nutidens øjne. Fra skabelsen for 16.000 år siden, over fiskeeventyret i middelalderens Dragør, til boligeksplosionen i 1900-tallet. Fotografierne er en del af podcasten Stemmer fra Amar og vises fire forskellige steder på øen henover sensommeren og efteråret.

Amagers historie strækker sig over cirka 16.000 år og indeholder et væld af fortællinger om bønder, fiskere og konger, om vilde boligbyggerier, nervepirrende krige og frodig natur. Den historie forsøger lokalfotografen Rikke Colburn at fange i den nye udendørs fotoudstilling Stemmer Fra Amar, der åbner på Amager Strand på mandag den 10. august kl. 16. Fotografierne har hun taget igennem de sidste par år, som et led i podcastserien Stemmer Fra Amar, som ligeledes fortæller øens historie. Udstillingen vandrer i løbet af de næste måneder fra nord til syd, så alle amagere kan få glæde af billederne.


En ø med mange historier


Amager er et slaraffenland når det kommer til historie. Kombinationen af god muldjord, Øresund i baghaven og hovedstaden i forhaven, gjorde Amager både attraktiv, eftertragtet og udsat. Det har sat sine spor på øen og gør det stadig. For selvom Amager i mange år har været lidt hemmelig og ildeset, så har øen fået en renæssance med nybyggerier, byfornyelse og velhavende tilflyttere. På godt og ondt. ”For mig er Amager kontrasternes ø. Her står gamle bådskure og haveforeningshuse side om side med moderne industri, som sammen med nybyggeri skyder op over hele øen. Meget af det gamle er ved at forsvinde og Amager ændrer ansigt. Det er en ø, hvor man både har gårde og idylliske landsbyområder, store naturområder med vilde dyr og dejlige strande men også højhuse, tætbefolkede områder og en lufthavn. Det er et sted hvor landet møder byen og om omvendt. Dét har jeg forsøgt at fange i løbet af de sidste par år,” fortæller Rikke Colburn.


Vandreudstilling


Fotoudstillingen Stemmer fra Amar lanceres mandag den 10. august i den nordlige del af Amager Strandpark, tæt ved naturcentret. Den officielle åbning sker kl. 16 med festtale, rundvisning og lækker is serveret og sponsoreret af Moo Moo Bar. Udstillingen står i tre uger inden den vandrer videre til Byparken i Ørestad, Hovedbiblioteket i Tårnby og til slut Amager Museum, hvor den udendørs udstilling lukker og slukker med udgangen af efterårsferien. Derefter skal udstillingen rundt til øens kulturhuse og biblioteker.


Udstillingen er støttet af Amager Øst Lokaludvalg, Amager Vest Lokaludvalg, Tårnby Kommune og Dragør Kommune.


Udstillingsplan

10.8.-29.8.: Amager Strandpark ved Naturcentret

29.8.-17.9.: Byparken, Ørestad

17.9.-9.10.: Tårnby Hovedbibliotek

10.10.-18.10.: Museum AmagerComentarios


bottom of page